Ana içeriğe atla

Kaş-Kalkan / Каш- Калкан; Görmeden olmaz../ не вернете без увидит :)

Kaş-Kalkan / Каш- Калкан

Görmeden olmaz../ не вернете без увидит :)

kaş

    Evet, o ünlü Kaş,Kalkan bölgesine gittik :) Anlatıldığı kadar var mı, bence var. Niye diye merak ederseniz bence insanı farklı, turisti farklı, esnafı farklı. Biz orada 5 gün kaldık, neredeyse her gün çarşısına gittik, bir kişi bile yolda yürürken "Abi gel bunu al, şunu dene, indirim var" deyip beni kolumdan çekmedi, ikna etmeye çalışmadı, ısrarcı olmadı. Esnaflar gayet seviyeli, bir kısmı yabancı, uygun şekilde konuşup, bilgi alıp, adet gereği pazarlık yapıp )) ürünü alıyorsunuz. Bu detaylara sonra geliriz. Yoldan başlayalım; Biz Eskişehir'den gittiğimiz için Seyitgazi-Afyon-Sandıklı-Burdur-Kumluova-Kalkan-Kaş yolunu tercih ettik. Zaman zaman dar yollarla karşılaşsak da keyifli, hızlı, emniyetli ve sıkıcı olmayan bir yolculuktu.
    Yurt dışından gelmek isteyen arkadaşlar için bu sitelerden билет на самолет из России veya из Минска ve туристическая компания'dan araştırma yapılabilir. En uygunu tur şirketi ile gelmek, çok daha ekonomik. It is cheaper with tourism company - Это дешевле с туристической компании :))
    Önce Kalkan'a geldik. Çok hoş bir yer, indiğimizde tabiki yüzümüze vuran bir sıcaklık karşıladı bizi. Bunaltıcı bir sıcak, tabiki nem ve yakıcı bir güneş. Ama sonuçta çölde değilsiniz, etrafınız çeşit çeşit restoranlar ve kafelerle çevrili. Fiyatlar diğer bölgelere göre biraz daha yüksek, ama menüler tatmin edici. Araçla giderseniz marinaya kadar inin, gördüğünüze içeri değil, sağa doğru dar yola sapın. Sağlı sollu park etmiş araçların arasında bir yer bulacağınızı umuyorum. Sonrasında deniz kenarında, şu buhar üfleyen vantilatörün olan bir yerde yemek yiyebilirsiniz. Ben öğlen vakti balık yemek istemedim, zevkinize kalmış. Ama Kaş-Kalkan'a gidip balık yemeden dönmek olmaz diyorlar )) 
    Kaş Kalkan'dan daha küçük ama bence daha sevimli bir yer. Alışveriş için daha uygun ama plajlarını bilemiyorum, çünkü bildiğim kadarıyla bölgede çok fazla sahilden denize girilmiyor, yani genelde iskeleden giriliyor. Plajlar sayılı. Kaş'ın içinde müthiş bir araç trafiği var araçla merkeze kadar girmeyi tavsiye etmiyorum. Ana yol üzerinde iki tane benzin istasyonu var, onların yakınına park edilebilir. Ara sokaklar bile hınca hınç dolu, zaten plajlara gitmek isteseniz diğer araçlara teğet geçiyorsunuz, Allah muhafaza sürtme ihtimali yüksek. Benim tavsiyem uçakla en yakın havaalanına inip otobüsle (muhtemelen Antalya :)) oradan minibüsle 4 saat) Kaş'a gelmek. Veee, orada motosiklet kiralamak. Evet bunu ciddi ciddi düşünün. Tek başınıza veya arkadaşınızla, arkanızda bir plaj çantası ve suyunuz. Ne gerek var arabaya. 

kaş merkez
 
    Burası merkez sayılır, belediyeyi geçince camiyi görüyorsunuz ve sola içeri giriyorsunuz. Dükkanlar buradan itibaren başlıyor. Hemen bayrağın altından diğer belde ve mahallelere dolmuşlar kalkıyor. Girişte hemen solda güzel bir restoran var yemek için orayı deneyebilirsiniz. Veya yolun ve caminin karşısında çorbacı çok iyi, biz orada işkembe ve kelle paça denedik :) içmeden gelmeyin..

kaş



Solda geride iki tane güzel dükkan var, dalış ekipmanları ve hediyelik eşya satıyorlar. Bir bakın, biz süs eşyası, oyuncak aldık. İsteyen dalış malzemesi alabilir ama araştırmadan almayın, bölge alışveriş için biraz pahalı.
kaş

Sağlı sollu dükkanları kaçırmayın, burada sağda güzel bir kaç çay bahçesi ve kafe var. Buralarda soluklanabilirsiniz. Ama hesaplı olsun derseniz ilerde, heykelin solundan döndüğünüzde belediyenin çay bahçesi var. Gayet geniş, ferah ve ucuz. Çaysa çay, dondurmaysa dondurma. Ne gerek var bir çaya 4-5 tl vermeye, aynı lezzeti ve temizliği burada da bulabilirsiniz.
kaş hediyelik


    Bu dükkan cam işi yapan bir yer. Gerçekten çok orijinal çalışmaları var ve hepsi sanatçının kendi tasarımları. Esnaf diyemiyorum çünkü ürünlere gerçekten zaman ve çaba harcanmış. Görürseniz ne demek istediğimi anlarsınız. Muhtemelen başka bir şehirde göremeyeceğiniz çalışmalar var.

kaş gezme

    Karnınız tok ise her gördüğünüz kebapçıya girmenize gerek yok :) Aynı zamanda gezmeye geldik. Bu gördüğünüz yerden yani meydandan sola doğru girdiğimizde yol sizi zaten dükkanlara doğru yönlendiriyor ve sizi alışverişe çağırıyor :)) Eşinize, kız arkadaşınıza mukayyet olmakta fayda var, yoksa çok masraflı bir tatil olabilir )))

kaş yemek

    Yemek seçeneği çok ama sıcakta hamur işi, döner kebap pek gitmiyor. Biz bir akşam kumpir denedik, bizimkiler deniz mahsulleri denemiş, hafif bir şeyler yenebilir.

kaş çarşı

    Dar sokaklar dükkanlarla dolu. Aynı zamanda her sokakta dalış, paraşüt, kano turları düzenleyen firmalar var. Genelde ağızlarını 30 eurodan açtıkları için bana pek cazip gelmedi. Sanırım aralarında bir anlaşma var, pazarlık yapılmıyor, gezilen yerler aynı, fiyatlar da öyle. Ama bir kanyona girmek için, trekking yapmak için veya kanoya binmek için 100 tl vermek hiç mantıklı değil. Araştırıp kendiniz karar verin derim.

alışveriş




Dükkanlar orijinal, sahte bir ürün bulmanız çok zor. Özellikle tasarım markalar var. Bu fiyatları biraz arttırmış ama kaliteyi de.
merkez





Burası yukarıdan yani Kalkan yolundan indiğinizde sola dönmeniz gereken yer. Sağda güzel ve hesaplı çorbacı, solda dolmuş durakları ve çarşı girişi. 






    Terminali geçtiğinize çarşı hemen solunuzda caminin yanında kalıyor. Burası alışverişin yapılacağı, yemeğin yeneceği ve gezilecek eğlenilecek mekanlar. Sağ tarafta ise genelde moteller, küçük oteller, apartlar ve pansiyonlar var. Bölgede 5 yıldızlı otel görmedim açıkçası, muhtemelen HD veya UHD gibi uygulamalar da yok sanırım. Bence bu bölge esnafı ve turizm açısından güzel, gelenler otellere tıkılıp kalmıyor. Konaklanacak yerlerin fiyatı çok yüksek değil ancak karşılaştırarak gitmekte fayda var, kliması, kahvaltısı, deniz için iskelesi, banyo, mutfak gibi özellikleri veya oda konforu, bu size kalmış. Bizim kaldığımız yer Kaş'a 3 km uzaklıktaki büyük çakıl plajı idi. Plajı olan nadir yerlerden biri, birçok insan dolmuşla arabayla bu bölgeye gelip denize giriyordu, çok tatlı restoranları vardı. Apartımız ise denize 300 m uzaklıkta mahallenin içinde gayet konforlu 2 oda bir salon bir evdi. Güzel bir bahçesi, uygun park yerleri, mangalı vardı. Sonne apart fiyatlarına ilginizi çekerse bakarsınız. Çarşıda migros, Bim, A101 gibi marketler var, buralardan kahvaltılık alıp evde rahatlıkla yiyebilirsiniz. Zaten hava sıcak olduğu için öğlenleri yemek olmuyor genelde, akşamlarıda ister evde hafif bir şeyler, mangal, kırmızı şarap gibi :) veya dışarıda bir restoranda güzel bir yemek yenebilir. 


mangal

    Mangal gibisi yok :) domates, soğan, biber ve kırmızı et..yanında rakı ve bira. Öğlen için ağır gelebilir ama tatilciler için akşam iyi bir seçenek, özellikle apartta kalıyorsanız.

rakı mangal

    Burası ön balkonumuz, akşamları yemek için uygun, gölgeydi. Ev sahibemizin verdiği mangal ile yaptığımız etlerle beraber son fotoğrafımız :)

kaş manzara

    Burası Büyükçakıl plajı. Daha önce bahsettiğim gibi bölgede çok fazla plaj yok, genelde iskelelerden denize giriliyor. Ama plajdan denize girmek, ayağınızın kuma değmesi ayrı bir zevk. Gerçi burada da yaklaşık bir 4-5 m sonra su boyu aşıyor, ama hiç olmazsa uzanacak bir sahili var. Büyükçakıl denmesinin sebebi sahilin büyük taşlardan oluşması, nadiren kum görebiliyorsunuz.

büyükçakıl

    Plajımızın yukarıdan görünümü. Yeşil görünen yer restoran. Gayet temiz, fiyatlar da fena değil. Şezlonglar ve şemsiyeler ücretsiz ama hangi bölgeye oturursanız o restoran veya kafede yemeniz gerekiyor. Biz Sonne otel ile anlaşması olan yere oturduk, görevli çocuklar kibar ve hızlıydı.

büyükçakıl



Aparttan Kaş'a giden 2,5 km'lik yol manzaralı. Öğle sıcağında yürümek biraz zor ancak sabah veya akşamları güzel bir spor olabilir. Yanınıza su alıp çıkabilirsiniz. ama gece olursa parlayan bir elbise giymenizi veya fener almanızı tavsiye ediyorum, çünkü yol biraz dar, gelip giden araçlar sizi görmeyebilir.
balkon






Mangal sorumlusu abimdi :) Biz hazırcılar ve masayı hazırlamakla görevli olanlar.
olmeca

Antalya'dan gelen misafirimiz Elif saolsun :)
Sayesinde Margaritalı Olmecanın tadına baktık. Çok hafif, limonlu bir içecek olmuş. Alkolü az. Buza oturtunca fena olmadı.

sahil

sahil

deniz




Bundan sonraki fotoğraflar reklam gibi oldu :) Bu yaz katalog çekimlerimizden. Karnımı içeri çekmedim, biraz eritsem olacak gibi )))
dostlar

Tatil arkadaşlarla güzel...Ada restoranda bira patates keyfi ve sohbet eşliğinde :))

captain black

    Sigara içmiyorum ama bu çikolatalı olanlar hoşuma gidiyor :) Ara sıra alkolün yanında fena gitmiyor. Keyif yapılan günlerde tavsiye edilir...

Yorumlar

  1. Türkiyenin en iyi tatil bölgelerinden biri olan Kaş gerçekten gezmeye değer biryer..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Çok okunanlar

Ranger Olmak İsteyenlere....

  ranger school  "Ranger leads the way" denmişti daha Ranger kursuna gitmeden önce. Baktım ranger park bekçisi demek :) tamam dedim, ben işi hallederim. Altı üstü komando kursu, bizimkinden ne kadar farklı olabilir, çanta ağır olur, koşu, yürüyüş uzun olur, biraz daha disiplin işte. Ama kazın ayağı öyle değilmiş.      Kimse bana gitmeden demedi ki; "Yunus bunlar adamı aç bırakıyor, 30-40 kg çanta taşıtıyor, uyku uyutmuyor, 2nci bir şans vermiyor" diye. Zamanında gitmek ister misin dediler, tabi kursun TSK'da bir adı, bir namı var, Ranger kursuna gidilmez mi. Girdik ingilizce sınavına, sırt çantalı koşuymuş, yüzmeymiş yaptık, tamam dedik bu iş olur. Ama daha önce kursa giden komutanlarımızla görüşünce bu işin çok daha ciddi olduğunu, belli bir fiziki kabiliyet, ingilizce bilgisi ve askeri ön bilgi gerektirdiğini anladım. Bunların bir kısmını gitmeden önce hazırladım, çalıştım, kondisyon yapmaya çalıştım. Bir kısmını ise mecburen Amerikaya gittiğimde tec

İstifa eden askerlere yol haritası..

 Evet arkadaşlar, bu yazının herkese hitap etmediğini biliyorum. Ama silahlı kuvvetlerden ayrılmayı planlayan arkadaşlarıma subay, astsubay veya uzman olsun faydalı olacağına inanıyorum. Çünkü ben istifa etmeden önce bu tür yazıya rast gelemedim. Sıkıntı yaşadığım, keşke dediğim bazı konuları buraya yazarak bilgi vermek ve yardımcı olmak istiyorum. Askerlikle ilgisi olmayanlarda çevrelerinde gördükleri eski askerlerin haleti ruhiyeleri hakkında bilgi sahibi olurlar ve onları daha iyi anlarlar :)    Ben 2012 yılı Ekim ayında Kıdemli yüzbaşı rütbesinde TSK'nden istifa ettim. Tabiki bu kolay bir karar değil emin olun. 4 yıl askeri lise, 4 yıl harp okulu ve 12 yıl hizmet. Toplamda 20 yıl ediyor. 35 yıllık hayatımda hiç azımsanacak bir zaman dilimi değil, özellikle çekilen cefalar göz önüne alınırsa. Tabiki istifanın çeşitli sebepleri var, eminim herkesin kendince sebepleri vardır. Ama muhtemelen ortak noktalarımız şunlar olacaktır;  Çok kısa sürelerde tayin görüyoruz. Tam bi

Şiir Gibi Yaşamalı Hayatı...............

Şiir Gibi Yaşamalı Hayatı............... Nazım Hikmet      Hayat sadece ekstrem sporlar yapmak, egzotik tatillere gitmek, hızlı arabalara binmekle zevkli hale gelmiyor. Onu zenginleştirmek, yaşanılabilir hale getirmek bizlerin elinde. Bu sadece kesemizin, banka hesabımızın, yastık altındaki birikimimizin değil, aynı zamanda maneviyatımızın, iç dünyamızın gelişmesi ve zenginleşmesi. Bunu yapmak için paraya, kariyere ihtiyacınız yok. Bol bol okumaya, okuduklarınızı düşünmeye, değerlendirmeye ihtiyacınız var. İnsan canı çok sıkkın olduğunda bir yarım saatini ayırıp kafasını dağıtabilir, farklı bir dünyaya açılabilir ve dertlerinden uzaklaşabilir.       Tabiki bu sadece romanla, hikaye ile olmaz. Şiirle olur, güzel bir sözle olur, masal ile olur, hangi bilgiye ve bilgeliğe nereden ulaşacağınız belli olmaz. Kısacık bir hikayeden yepyeni anlamlar, dersler çıkarabileceğiniz gibi 400-500 sayfalık bir kitaptan hiçbir zevk almamanız ve fayda sağlamayabilirsiniz. Bu konuda tavsiy

Evde lotus yetiştirmek.../ лотос / Lotus flower

lotus    Evde bir su bitkisi yetiştirmek, neden olmasın..Bu lotus da olabilir, nilüfer de. Gerçi internet sitelerine bakarsanız bunların dışında da birçok tür var. Ama görünüşlerine bakarsanız en dikkat çekenleri çiçekleri nedeniyle bu ikisi.      Ben lotus tohumlarımı bir internet sitesinden aldım. ilk denememde tohum yaşamadı ancak ikincisinde başarılı oldum ve çiçeğim şu an su dolu saksımda gayet mutlu. önemli olan önce sağlıklı bir tohum bulmak. ilgilenen arkadaşlara tohum satın aldığım sitenin ismini de bir ara veririm. burada da lotusumun tohumdan başlayıp çiçek açana kadar olan gelişimini de yazacağım ve fotoğraflarını koyacağım. ilgilenirseniz zengarden dükkanından bu tohumlara ulaşabilirsiniz ve hazırlıklara başlayabiliriz.     Burada önemli olan tohumların alındıktan sonra uygun şekilde falçatayla kesilmesi ve iç kısma ulaşılması. Yetersiz keserseniz, tohum içine su almıyor ve haftalarca bekliyorsunuz. Çok keserseniz tohum ölüyor. En iyisi resimde görüldüğü gibi i

Komşu Kapısı - GÜRCİSTAN / GEORGIA - TBILISI/ ГРУЗИЯ - ТБИЛИСИ

Tiflis NEREYE GİDİYORUZ?  J GÜRCİSTAN- TİFLİS/ GEORGIA - TBILISI/ ГРУЗИЯ - ТБИЛИСИ Merhaba arkadaşlar. Bu yazımda ilgili olan arkadaşlara kabaca Gürcistan Tiflis hakkında bilgi vermek istiyorum.  Tabiki bir tur şirketi kadar bilgim yok, ancak zaten çoğumuzun da tur şirketlerini tercih etmediğini, tatile gitmeden blog sitelerini ve gezi sayfalarını incelediğini biliyoruz. Öncelikle Gürcistan’ın gezilebilece3k 2 büyük şehri var deniyor, Batum ve Tiflis. Hatta Karadeniz bölgesinde Artvin üzerinden direk kara yolu ile geçiş var, ancak bunu sadece Batum’u gezecekseniz tercih edin bence, çünkü Tiflis-Batum arası 366 km, tatiliniz yolda geçmesin. Mesela motosikletle gidenleri duymuştum, Batum’u bilmiyorum ama Tiflis motosikletle gezilesi bir yer değil bilginiz olsun. Tabiki her zamanki gibi gitmeden önce biletimizi almamız lazım. Uçuşlar genelde İstanbul üzerinden yapılıyor, Ankara olursa tekrar İstanbul’a uçakla gidip ayrıca uçak parası veriyorsunuz. Türk hava yolları pahalı